Brede School koopt laptops voor leerlingen zonder computer

TRO
© BRUZZ
01/04/2020

De Brede School Sint-Pieters-Woluwe koopt 25 laptops voor kinderen die thuis geen computer ter beschikking hebben. Ze moeten zo toegang krijgen tot dezelfde online ondersteuning als hun klasgenoten.

Uit een vraag aan alle basis - en secundaire scholen binnen het netwerk van de Brede School SPW, bleek dat 7 leerlingen in het lager - en 18 in het secundair onderwijs geen computer hebben thuis. De aankoop van 7 laptops in het lager onderwijs en 18 laptops in het secundair onderwijs zou de online ondersteuning van de meest kwetsbare leerlingen moeten verzekeren. Deze week zouden die al geleverd moeten worden.

“Dat het allemaal zo vlug is gegaan heb ik te danken aan een proactieve stuurgroep en schepen (Helmut De Vos, CD&V, red.), hulpvaardige leerkrachten die zich inzetten om de digitale kloof te dichten en een efficiënt en krachtig bestuur vanuit de gemeente”, getuigt de coördinator van de Brede School, Aisling van Vliet.

De middelen komen vanuit de gemeente van Sint-Pieters-Woluwe. Het voorziene budget voor de activiteiten van de Brede School die geannuleerd werden door de verstrengde coronamaatregelen, wordt nu ingezet om leerlingen die het meest getroffen worden, te ondersteunen. Elke maand wordt er bekeken welke bijkomende middelen vrijgemaakt kunnen worden om scholen in hun onderwijstaak bij te staan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe, Onderwijs, Samenleving, corona, coronacrisis, coronavirus, brede school

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni