Gemeentelijke basisschool Regenboog, Sint-Jans-Molenbeek

| Gemeentelijke basisschool Regenboog, Sint-Jans-Molenbeek.

Brussel dankt leerkrachten met Onderwijsfestival

© BRUZZ
26/03/2022

Op het eerste Onderwijsfestival van de VGC stonden het Nederlandstalig onderwijs in Brussel en vooral zijn leerkrachten in het zonnetje. Leerkrachten, directies en hun partners die het onderwijs ondersteunen kregen er volop de kans om kennis en vaardigheden uit te wisselen. Het onderwijsfestival kadert in een breder actieplan van Brussels minister Sven Gatz om het lerarentekort aan te pakken en de waardering rond het leerkrachtenberoep te verhogen.

Op het festival in de gloednieuwe Campus Kanal van de Erasmushogeschool stonden de thema’s van Urban Education hoog op de agenda. "Leerkrachten kregen ideeën aangereikt over onderwijs in de superdiverse en kosmopolitische stad die het Brussels hoofdstedelijk gewest vormt, met zijn enorm diverse bevolking op vlak van afkomst, religie, sociaaleconomische status, seksuele oriëntatie en natuurlijk ook meertaligheid in de scholen," klinkt het in een persbericht

Verschillende specialisten en meer ludieke voorstellingen konden er op ruime belangstelling rekenen. Leerkrachten kregen er de gelegenheid om praktijkverhalen uit te wisselen en onderwijspartners als de Databuzz, Jeugd en Muziek Brussel of het Huis van het Nederlands stelden er hun aanbod voor.

Ook Brussels minister Sven Gatz, die in het VGC-college verantwoordelijk is voor Nederlandstalig onderwijs en scholenbouw, was van de partij. “Ik ben hier vooral om al onze leerkrachten te bedanken”, zei Gatz. “Leerkracht zijn vergt vandaag overal een groot engagement. Nog meer zelfs in ons Nederlandstalig onderwijs in Brussel, waar meertaligheid en diversiteit twee enorme uitdagingen zijn, naast vele andere."

"Vanuit de VGC zetten we sterk in op waardering en respect voor onze leerkrachten en daarom pionierden we al in mei vorig jaar als eerste met een campagne om leerkrachten in het zonnetje te zetten en nieuwe leerkrachten te werven. In juni, bij de tweede fase van de Vlaamse campagne, zullen we de Brusselse accenten in ons onderwijs nog meer kunnen benadrukken.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni