Brusselse regering trekt 1,5 miljoen euro uit in strijd tegen schooluitval

© PhotoNews

De Brusselse Gewestregering maakt een budget van 1,5 miljoen euro vrij om lokale acties in de Brusselse gemeenten te ondersteunen, zodat jongeren aangemoedigd worden om op school te blijven. De strijd tegen schooluitval is een prioriteit van het post-COVID-19-herstelplan van de Brusselse regering.

Het budget van 1,5 miljoen euro moet dienen om per gemeente één voltijdse equivalent aan te werven van 1 september 2020 tot 31 december 2021. Die voltijdse equivalent heeft een drieledige missie in de strijd tegen schooluitval: de actoren die meewerken aan de bestrijding van schooluitval opnemen in een netwerk, jonge schoolverlaters individueel opvolgen en collectieve acties versterken die de jongeren op school proberen houden.

"De gezondheidscrisis heeft onvermijdelijk een negatief effect op schooluitval, waardoor de sociaaleconomische verschillen worden geaccentueerd en de meest kwetsbaren verder worden gemarginaliseerd", vertelt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). "We hebben beslist om de gemeenten te steunen omdat een versterking van het buurtwerk en een proactieve aanpak het mogelijk zullen maken om de gezinnen en de jongeren die het meest in moeilijkheden verkeren te bereiken."

De Dienst Scholen van perspective.brussels nam na de beslissing contact op met de negentien Brusselse gemeenten. Zij reageerden allemaal positief op het gebruik van de steunmaatregel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?