Een leraar voor zijn klas in de middelbare school van het Sint-Jan Berchmanscollege (archiefbeeld).

Etterbeekse school dicht door coronabesmettingen

© BRUZZ
19/10/2020

Het Franstalige atheneum Jean Absil in Etterbeek gaat een week dicht, omdat er door besmettingen onder het personeel te weinig leerkrachten zijn om de bijna 1.500 leerlingen op te vangen.

Alle leerlingen die les volgen op de middelbare school in Etterbeek moeten deze week thuisblijven. "We hebben niet genoeg leraren en opvoeders meer om hen te begeleiden", zegt hoofdleerkracht Caroline Pisonier aan RTBF. "Te veel personeelsleden zijn ziek of zitten in quarantaine wegens Covid-19. We hebben vorige week zelfstudie met begeleiding kunnen voorzien, maar ook daar is deze week te weinig personeel voor."

Daarom komt er geen dagopvang op school. Leerlingen zullen les krijgen op een digitale manier, via Teams. Een deel van de lessen zal dus nog steeds doorgaan. Andere leerkrachten voorzien schriftelijke opdrachten om de leerstof individueel te verwerken. Wie geen computer heeft thuis, zal vanaf maandag een toestel kunnen lenen via de school of via de Franstalige gemeenschap.

Op maandag 26 oktober zouden de leerlingen van de Etterbeekse school Jean Absil opnieuw naar school kunnen gaan, voor een korte periode weliswaar. Een week later start de herfstvakantie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Samenleving , athenée royal jean absil

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni