Caroline Pauwels kandidaat voor tweede mandaat als VUB-rector

© PhotoNews
| Caroline Pauwels, rector Vrije Universiteit Brussel (VUB.)

Huidig VUB-rector Caroline Pauwels is kandidaat om zichzelf op te volgen als rector. Dat heeft Pauwels vandaag gezegd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de VUB.

De 55-jarige Caroline Pauwels werd in 2016 verkozen als opvolger van toenmalig VUB-rector Paul De Knop. Haar mandaat loopt nog tot dit jaar, al wil Pauwels langer op post blijven. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de VUB maakte ze bekend dat ze zich kandidaat heeft gesteld voor een tweede termijn. Naar verluidt werd die aankondiging gevolgd door een luid applaus.

"Een rectoraat staat op steeds op de fundamenten van de vorige en kan ook enkel lukken als een hele gemeenschap er samen voor wil gaan. Mijn eerste termijn was heel hard naar buiten gericht en we traden heel succesvol met ons onderzoek en onderwijs naar buiten", zegt Pauwels.

"Intern wil ik mijn tweede termijn op dezelfde manier onze gemeenschap radicaal humanistisch, radicaal duurzaam en radicaal digitaal naar voren schuiven, met een vereenvoudigde administratie en verstevigd leiderschap." Daarnaast wil Pauwels de VUB nog meer als onderzoeksuniversiteit profileren en wil ze meer aandacht besteden aan de Sustainable Development Goals.

Nog tot en met 29 februari kunnen kandidaten voor de rectorverkiezingen zich aanmelden. De verkiezingen zelf vinden plaats in april. In juni vorig raakte bekend dat Pauwels aan maag- en slokdarmkanker lijdt. Daarover getuigde ze bij BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?