Caroline Pauwels Watermaal Bosvoorde cropped

| Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel

Caroline Pauwels volgend jaar curator Theater aan Zee

TD
© BRUZZ
12/08/2019

VUB-rector Caroline Pauwels is volgend jaar curator van het theaterfestival Theater aan Zee in Oostende. Ze moet een programma maken rond "de verwondering van wetenschappers en kunstenaars."

Elk jaar kiest Theater aan Zee een curator om het festival mee vorm te geven. Voor volgend jaar heeft het bekende Oostendse theaterfestival een dubbele verrassing in petto. Voor het eerst komt de gastcurator niet uit de kunstensector. En, ook licht verrassend, de keuze gaat naar Caroline Pauwels, schrijft De Standaard. Bij de rector van de VUB werd eind juni nog maag- en slokdarmkanker vastgesteld.

Pauwels koos voor de editie van 2020 het thema 'Amor Mundi'. In haar eigen woorden betekent dat zoveel als: "Het geloof dat mensen onlosmakelijk met elkaar en de natuur verbonden zijn en elkaar nodig hebben om mens te worden." Pauwels zal samen met de organisatoren een programma samenstellen rond de "verwondering van wetenschappers en kunstenaars."

Theater aan Zee kende dit jaar een recordeditie: er werden 66.000 tickets verkocht. Traditiegetrouw reikt het festival ook prijzen voor beloftevolle artiesten uit op de slotavond. Het Brusselse dansduo Les Mybalés wint zo een residentie in het Oostendse cultuurcentrum De Grote Post.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , Caroline Pauwels , VUB , Theater aan Zee

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni