Caroline Pauwels krijgt eredoctoraat ULB

© PhotoNews
| Caroline Pauwels, op 5 mei 2020 herverkozen tot rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB.)

Caroline Pauwels wordt vandaag in de bloemetjes gezet door de ULB. De Franstalige tegenhanger van de Vrije Universiteit Brussel viert de inspanningen van de Nederlandstalige rector met een eredoctoraat.

Volgens de ULB 'belichaamt rector Pauwels de waarden en normen van de universiteit'. Pauwels heeft daarnaast vooral belangrijk werk verricht rond thema's die de Franstalige universiteit na aan het educatieve hart liggen: het meertalig onderwijs in Brussel, de verdediging van vrijheid van meningsuiting met de oprichting van Difference Day en vrijheid van onderzoek met haar strijd tegen de opsluiting van de Iraanse gastprofessor Djalali.

Ook sloot ze nog verschillende samenwerkingsverbanden met uiteenlopende Europese universiteiten voor het EUTOPIA-project en versterkte ze de relatie met de ULB.

Radicaal humanist

“Ik ben bijzonder vereerd om dit eredoctoraat in ontvangst te nemen uit handen van mijn gewaardeerde collega-rector Yvon Englert", stelt rector Pauwels.

"Het is een mooie erkenning voor de inspanningen die we met de ganse VUB de voorbije jaren deden om als universiteit via onderwijs en onderzoek mee te werken aan een betere maatschappij.

Ook tijdens mijn volgende termijn blijven radicaal-humanistisch, -digitaal, - democratisch, -divers, en -duurzaam samen met sterke samenwerkingsverbanden de belangrijkste uitgangspunten."

Caroline Pauwels neemt het eredoctoraat in ontvangst tijdens de slotceremonie van het academiejaar. Ze ontving al eerder een eredoctoraat, toen van de UCL.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?