| Caroline Pauwels, VUB-rector sinds september 2016.

UCL geeft eredoctoraat aan VUB-rector Pauwels

TDN
© BRUZZ
11/03/2019

VUB-rector Caroline Pauwels mag dinsdag een eredoctoraat van de Université catholique de Louvain (UCL) in ontvangst nemen. Belgiës grootste Franstalige universiteit benadrukt met de onderscheiding het belang van de Vlaamse cultuur en de Nederlandse taal in het onderwijs.

Pauwels krijgt het eredoctoraat van de faculteit economische, sociale, politieke en communicatiewetenschappen (ESPO). Die reikt dinsdag om 16u30 ook een doctoratus honoris causa uit aan de Amerikaanse professor John Roemer (Yale) en de Saoedi-Arabische vrouwenrechtenactiviste Loujain Al-Hathloul.

Een eredoctoraat wordt verleend aan personen die een uitzonderlijke maatschappelijke prestatie hebben geleverd. In 2015 organiseerde Pauwels de eerste World Difference Day, een meerdaags evenement rond persvrijheid. In 2017 werd de VUB-rector uitgeroepen tot Brussels Leader of the Year en momenteel is ze een van de tien invloedrijkste intellectuelen van Vlaanderen.

De 54-jarige Pauwels is sinds september 2016 rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Als filosofe en communicatiewetenschapster specialiseerde ze zich in Europese en nationale mediabeleidsproblematiek en in de economie van de mediasector.

De faculteit ESPO wil met Caroline Pauwels' eredoctoraat het belang van de Vlaamse cultuur en de Nederlandse taal voor haar opleidingen benadrukken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Onderwijs, Samenleving, VUB, Caroline Pauwels, UCL

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni