Caroline Pauwels eerste gast in nieuw vrijzinnig Eén-programma

© Saskia Vanderstichele
| Caroline Pauwels

Vanaf zondagochtend 10 maart zendt openbare omroep Eén opnieuw een vrijzinnig humanistisch alternatief naast de erediensten uit. VUB-rector Caroline Pauwels is de eerste gast in 'De inzichten van'.

Pauwels gaat in gesprek met presentator Nic Balthazar. "Het wordt een diepgaand gesprek van zo’n 40 minuten waarbij men tot zeven inzichten komt met Caroline Pauwels", klinkt het in het persbericht van deMens.nu, de vrijzinnig humanistische koepelvereniging die instaat voor het programma.

De rector van de Vrije Universiteit Brussel praat over ‘possiblisme’, over het bijzondere van het alledaagse, onverschilligheid, verdraagzaamheid, empathie, artificiële intelligentie, jeugd en engagement, vrije meningsuiting en meer.

De eerste aflevering zal zondagochtend 10 maart om 11.30 uur worden uitgezonden. In de derde aflevering is met professor Wim Distelmans een andere bekende Brusselaar te gast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?