Coronavirus geen impact op slaagcijfers Erasmushogeschool

De campus Jette van de Eramushogeschool (© Erasmushogeschool)

De Erasmushogeschool stelt vast dat de slaagcijfers tijdens de coronaperiode quasi gelijkaardig zijn aan die van vorig academiejaar. Meer nog, in meer dan de helft van de opleidingen die de Brusselse hogeschool aanbiedt, stijgen de slaagcijfers.

Nu de deliberaties van de eerste zittijd in juni afgerond zijn, maakt Erasmushogeschool de balans op van de impact van het coronavirus op de examenresultaten. Wat blijkt: de slagcijfers zijn amper veranderd vergeleken met het academiejaar 2018-2019. Bij de meeste opleidingen zijn er zelfs minder herexamens. Bij de kunstopleidingen van het RITCS en het Koninklijk Conservatorium ligt het slaagcijfer zelfs algemeen hoger.

"We hebben niet milder of toegeeflijker verbeterd", zegt Anneleen Verckens, adviseur onderwijsontwikkeling aan de EhB. "Opleidingen stemmen de inhoud en het niveau van de examens namelijk goed op elkaar af. We hebben wel de examenmodaliteiten zo goed mogelijk aangepast aan het digitaal evalueren en de bijzondere studieomstandigheden."

Geen leerachterstand

Ook concludeert de Erasmushogeschool dat studenten niet meteen leerachterstand opliepen. Uit de examendeelnames blijkt immers geen stijging van het aantal vakken dat studenten uitstelden naar volgend academiejaar. Wel is het zo dat door de moeilijke omstandigheden niet alle vakken volledig zijn afgerond. Dat is voornamelijk het geval in de kunstrichtingen, waar individuele muziekbegeleiding wegviel of oefen- en opnamestudio's gesloten werden.

Ook een aantal stages, praktijkvakken, ateliers of projecten konden door de lockdown niet volledig worden afgemaakt. Deze worden net als de kunstvakken over de zomer heen getild waardoor studenten hun eerste examenkans kunnen uitstellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?