CVO Brussel geeft cursisten lespakketten mee naar huis

© CVO
| Met de online lessen wil CVO Brussel zo toegankelijk mogelijk zijn. Cursisten zonder internetabonnement kunnen gratis gebruik maken van WiFree, of de afstandslessen via hun smartphone volgen.

De basis- en secundaire scholen mogen dan wel geleidelijk weer opstarten, voor het volwassenenonderwijs is er nog geen vooruitzicht. Het Brusselse centrum voor volwassenenonderwijs (CVO) zet hun praktijkopleidingen daarom verder via interactief afstandsonderwijs.

Meekijken in de kookpotten van de leerkracht of thuis aan de slag met een doos domotica. Het volwassenenonderwijs van CVO Brussel wil hun 7.000 cursisten bij de les houden met een vernieuwd concept onder de titel 'les in a box'.

“In onze voedingsopleidingen namen de leerkrachten video’s op in de stijl van Jeroen Meus”, zegt directeur Harald De Muynck van CVO Brussel. “Voor een aantal lessen bereiden we een doos met ingrediënten voor die de cursisten op school kunnen afhalen. Vandaar de naam ‘les in a box.’”

De bedoeling is dat de cursisten thuis een eigen praktijklokaal kunnen inrichten en de lessen vanop afstand kunnen volgen. Zo kunnen slagers in spe een tomohawk steak leren garen in hun eigen keuken en zien de aspirant-koks hoe ze groenten kunnen sueren of rafraicheren. Wie elektriciteit studeert, kan een box met demomateriaal ophalen om thuis verder te oefenen. De cursisten toerisme kunnen dan weer virtuele gidsbeurten houden via het internet.

Toegankelijk

Met de online lessen wil CVO Brussel zo toegankelijk mogelijk zijn. Cursisten zonder internetabonnement kunnen gratis gebruik maken van WiFree, of de afstandslessen via hun smartphone volgen.

“Soms is niet enkel infrastructuur maar ook digitale geletterdheid een spelbreker”, zegt directeur De Muynck. “Onze leerkrachten laten zich van hun meest creatieve kant zien om iedereen vooruit te helpen, ook de cursisten die nog niet zo vlot met de computer werken. Met hen houden we contact via laagdrempelige platformen zoals Whatsapp en Facebook.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?