COOVI opent nieuwe praktijklokalen voor bakkers, slagers en brouwers

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 25 april 2019

Deze donderdag zijn de nieuwe gebouwen van COOVI ingewijd. Het gaat om de paviljoenen 14 en 15, die dienen voor de bakkers- en slagersopleiding. In de vernieuwde lokalen krijgen zowel de leerlingen van het secundair als volwassenen les. Voor de renovatie trok de VGC 8 miljoen euro uit.

Deze investering vertegenwoordigt slechts een deel van de meer dan 28 miljoen euro die de VGC de laatste jaren investeerde. En de renovatiewerken aan de schoolgebouwen zijn al enkele jaren bezig. 10 jaar om precies te zijn. Vooral de lokalen voor de slagers, brouwers en de bakkers waren aan vernieuwing toe. Tot groot plezier van de leerlingen die nu les krijgen met hypermodern keukenmateriaal.

"Het aantal leerlingen en cursisten zit in een stijgende lijn. Daar hebben de investeringen van de VGC zeker toe bijgedragen. Vandaag staat de teller reeds op 37 miljoen euro investering in deze COOVI-campus", zegt VGC-collegelid Vanhengel (Open VLD).

De komende jaren zal de VGC blijven investeren in onder meer de renovatie van paviljoen 3, een nieuwe speelplaats, de vernieuwing van het rioleringssysteem en de bouw van een nieuw multifunctioneel sportcomplex wordt onderzocht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?