| "De kinderen zullen gewoon door elkaar spelen," zegt directeur Sven Moens.

Dan toch één speelplaats voor Nederlandstalige en Franstalige scholen in Schaarbeek

VT
© BRUZZ
31/08/2018

Paviljoen en Magritte, twee nieuwe basisscholen in Schaarbeek, krijgen dan toch een gezamenlijke speelplaats. Dat hebben de twee directeurs beslist. Eerder klonk het dat een gemeenschappelijke speelplaats niet mogelijk was omdat dat problemen zou opleveren met de verzekering.

Het nieuws dat er een scheiding zou zijn tussen de Nederlandstalige en Franstalige kinderen veroorzaakte eerder dit jaar ophef. “We wilden graag één grote speelplaats, maar in verband met de verzekering kan dat niet”, verklaarde schepen van Nederlandstalig Onderwijs Adelheid Byttebier (Groen). “Elke leerkracht en toezichter zou dan perfect tweetalig moeten zijn om alle kinderen aan te kunnen spreken bij gevaar.”

Intussen zijn de hekken die de speelplaats in twee verdeelden deels verwijderd. "De kinderen zullen dus gewoon door elkaar spelen," zegt Sven Moens, de directeur van de Nederlandstalige school Paviljoen aan BRUZZ.

Het probleem met de verzekering is dan ook opgelost. "Onze toezichthouders zullen letten op onze kinderen, en er zullen ook Franstalige toezichthouders zijn die letten op hun kinderen. Er zal dus altijd voldoende toezicht zijn," legt Moens uit.

Paviljoen heeft een capaciteit van 220 kinderen. Magritte zal op termijn plaats hebben voor 660 leerlingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Onderwijs , paviljoen , speelplaats

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni