De Bron krijgt eerste schoolstraat in Sint-Gillis

© Kabinet van Nathalie De Swaef
| Vorige week werd in Jette nog een schoolstraat ingehuldigd.

Basisschool De Bron krijgt vanaf maandag 30 september de eerste schoolstraat van Sint-Gillis. Gemotoriseerd verkeer wordt dagelijks twee maal 20 minuten geweerd.

Schoolstraten winnen snel aan populariteit in Brussel. Afgelopen week werd in Jette nog de grootste schoolstraat van Brussel ingehuldigd. In totaal waren er bij het begin van het nieuwe schooljaar 19 schoolstraten in Brussel. Schoolstraten worden vrijgemaakt van gemotoriseerd verkeer tijdens de uren dat de kinderen afgezet en opgehaald worden aan de schoolpoort.

De gemeente Sint-Gillis noemt als doelstellingen voor de invoering de verbetering van de luchtkwaliteit rondom de school, het beperken van doorgaand verkeer, het garanderen van de veiligheid voor ouders en kinderen, het stimuleren van ouders om te kiezen voor zachte vervoersmodi en het creƫren van een aangename omgeving.

Testfase van 3 maanden

In de Bronstraat, waar basisschool De Bron gelegen is, wordt het gemotoriseerde verkeer twee keer per dag 20 minuten geweerd: tussen 8u30 en 8u50 en tussen 15u25 en 15u45. Dat laatste tijdstip wordt op woensdag vervangen door 12u25 en 12u45.

Catherine Morenville, schepen van Mobiliteit in Sint-Gillis: "Samen met het gewest wil ik de komende jaren werk maken van autoluwe wijken met meer aandacht voor voetgangers en fietsers. De invoering van de schoolstraat past in dit verhaal van zachte mobiliteit. We starten vandaag met een testfase en over 3 maanden zullen we het project evalueren en bijsturen waar nodig."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?