Directeurs vrij basisonderwijs presenteren eisenpakket in Ancienne Belgique

© AB
| Ancienne Belgique

Op woensdag 24 april maakt de Directiecommissie voor het Katholiek Basisonderwijs (DCBaO) van 10 tot 12 uur zijn memorandum voor de nieuwe Vlaamse regering bekend "in de stijl van een live-tv-programma onder de deskundige leiding van moderator Marc Van de Looverbosch", zo meldt de belangenbehartiger van de directies in het vrije basisonderwijs woensdag.

Met het oog op de Vlaamse verkiezingen van mei schreef DCBaO voor de komende Vlaamse regering een memorandum 2019-2024. Daarin pleit de belangenvereniging voor "voldoende beleidsomkadering in de basisschool". Daarnaast is er vraag naar "voldoende werkingstoelagen, voldoende middelen voor infrastructuur en voldoende middelen ter ondersteuning op de klasvloer".

Om het memorandum kenbaar te maken aan de politici, organiseert DCBaO een "Vlaanderen Wees Wijs"-dag in aanwezigheid van de Vlaamse voorzitters van de grootste democratische partijen en hun onderwijsdeskundigen. Dat gebeurt in de Ancienne Belgique. De politici die verwacht worden, zijn Meyrem Almaci en Elisabeth Meuleman van Groen, John Crombez en Steve Vandenberghe van SP.A, Gwendolyn Rutten en Jo De Ro van Open VLD, Bart De Wever en Koen Daniëls van N-VA en Wouter Beke en Hilde Crevits van CD&V.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?