Doktersopleiding VUB zet deuren open voor scholieren

© Alex E Proimos

Op maandag en dinsdag organiseert de VUB op haar medische campus in Jette voor de eerste keer een ‘Medical Mix’. Tijdens dit event kunnen vijfde- en zesdejaarsscholieren die dokter willen worden, alvast eens proeven van wat hen te wachten staat.

“Het is zo dat studenten uit het middelbaar tijdens de herfstvakantie over heel de VUB een aantal lessen kunnen komen volgen,” vertelt Dirk Wouters, communicatieverantwoordelijke van de faculteit Geneeskunde en Farmacie aan de VUB, aan BRUZZ. “Maar dit jaar wilden we voor de medische richtingen een speciale formule aanbieden.”

Daarom opent de medische campus in Jette haar deuren twee dagen voor scholieren die willen beginnen aan een doktersopleiding of een studie in de biomedische wetenschappen of farmacie.

Toenemend succes

“Er staan verschillende zaken op het programma,” vertelt Wouters. “Op maandag krijgen de dokters in spe onder meer allerlei tips mee om de slaagkansen voor het toelatingsexamen te verhogen.”

Op dinsdag krijgen ze dan weer de kans om mee te lopen met een arts in het UZ Brussel. “Een cursus ‘basic life support’ kunnen ze dan ook volgen,” aldus Wouters.

Wie nog wil deelnemen aan het tweedaagse event, is weliswaar te laat. Alle plaatsen zijn inmiddels bezet. “Het weerspiegelt het toenemend succes van de doktersopleiding aan de VUB,” zegt Wouters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?