Nederlandstalige gemeenteschool Elsene

| Toekomstige Nederlandstalige gemeenteschool Elsene in de Graystraat

Eerste Nederlandstalige school in Elsene krijgt 3,7 miljoen euro voor werken

SD
20/12/2022

De eerste Nederlandstalige kleuter- en lagere school van Elsene krijgt 3,7 miljoen euro subsidies voor de renovatie- en nieuwbouwwerken. Dat meldt minister van Financiën Sven Gatz (Open Vld). De werken starten begin 2024.

Momenteel staat op de site in de Graystraat 120-126 nog de Franstalige kleuterschool Gemeenteschool nr. 14. Maar die zal binnenkort verhuizen en de gebouwen zullen grondig gerenoveerd worden tot een schoolgebouw voor Nederlandstalig basisonderwijs voor 250 leerlingen.

Samen met Elsenes burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) en schepen voor Nederlandstalig Onderwijs Els Gossé (Groen), kwam minister Sven Gatz (Open Vld) dinsdag tot een principeakkoord van 3,7 miljoen euro subsidies.

Twee fases

De afbraak- en renovatiewerken starten begin 2024. Daarna volgen ook nog nieuwbouwwerken voor een turnzaal, polyvalente zalen en klassen lager onderwijs. “Het veelbelovende ontwerp voor de school is helemaal toekomstgericht: het zal de prachtige gevel van het gebouw restaureren, heel wat materialen hergebruiken en een maximale energiezuinigheid garanderen,” zegt Elsenes schepen voor Nederlandstalig Onderwijs Els Gossé (Groen).

Voor de inrichting van Nederlandstalig onderwijs wordt de gemeente bijgestaan door de VGC en de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG). “We zijn blij dat de Brusselse gemeente Elsene voor het eerst Nederlandstalig onderwijs wil inrichten. Dit toont aan dat een volgehouden samenwerking tussen de VGC en lokale overheden, tot resultaat leidt,” zegt Brussels minister Sven Gatz, in de VGC bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw.

Nederlandstalige school in de Graystraat in Elsene

| Zo zou de Nederlandstalige school in de Graystraat in Elsene er over enkele jaren moeten uitzien.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni