Studenten in studeerruimte De Post

| De eerste studenten in studeerruimte De Post

Eerste studenten ontdekken study space De Post: 'Goeie bureaustoelen!'

TK
© BRUZZ
20/04/2022

Sinds woensdag kun je met je laptop en schoolmateriaal terecht in een nieuwe studeerruimte in het Brusselse Muntcentrum aan de Anspachlaan. Studentenhub De Post zal het hele jaar geopend zijn, een primeur voor studentenorganisatie Brik. De ruimte valt in de smaak bij de eerste bezoekers.

Een uurtje na de opening zijn de eerste stoelen bezet door studenten die de nieuwe study space willen uittesten. Aan de inkomhal vertelt Marieke, die de communicatie doet voor Brik, dat ze veel volk verwachten. “Morgen is het eigenlijk de officiële opening, waarop alle betrokken partijen aanwezig zullen zijn. Vandaag verwelkomen we wel al studenten en geven we een kleine rondleiding."

De naam, De Post, is afgeleid van de hoofdzetel van De Post, die in het Muntcentrum zat. Voor de bouw van het Muntcentrum stond op die plek het Hôtel des Postes et Télégraphes.

de_post_muntcentrum_balie.jpg

| De balie in het studeercentrum van Brik

In de grote studeerzaal zitten VUB-student Maarten en KUL-student Caroline al met hun neus in de boeken. Maarten zit in Brussel op kot en studeerde al eerder in een (tijdelijke) study space van Brik. “Ik maakte eerder al gebruik van hun studeerruimte in Thurn & Taxis. De locatie van De Post is wel ideaal. Je raakt hier heel gemakkelijk. Het is hier ook heel ruim en aangenaam om te studeren."

Caroline wil hier zeker terugkomen tijdens de examens vertelt ze. "Het is hier anders dan gewoon in een bibliotheek studeren. Ik zit hier liever dan in de vaak overbevolkte en luide bib-lokalen. Ergonomisch gezien is het is ook fijner om hier op echte bureaustoelen te mogen zitten, iets dat je niet hebt in andere studieruimtes.”

'Rustig studeren'

Tijdens ons bezoek troffen we ook studenten aan die niet in Brussel wonen of studeren. In hun mailbox ontvingen zij een melding dat de ruimte vandaag haar deuren openende en sprongen ze op de kans om in hartje Brussel te studeren.

Nissi studeert healthcare management aan de UCLL in Leuven en komt om praktische redenen naar Brussel. “De bibliotheken zitten meestal vol en daar kan ik me meestal ook niet goed concentreren. Ik woon samen met twee kleine zussen, thuis studeren is dus geen optie. De Post lijkt de ideale plek te zijn om even tot rust te komen en op mijn gemak te leren. In de buurt heb je ook verschillende restaurantjes en broodjeszaken, dat is heel handig.”

De Post is open van maandag tot vrijdag, van 11 tot 19 uur. Tijdens de blokweken breiden de openingsuren uit van maandag tot zondag, van 9 tot 20 uur. In de maand juli is de study space gesloten.

5s6a0453.jpg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni