© Erasmushogeschool Brussel | Met de uitbreiding wil de hogeschool kunst en technologie met elkaar verzoenen op de campus.

Erasmushogeschool Brussel stelt uitbreidingsproject Campus Kaai voor in Anderlecht

© Belga
04/12/2023

Campus Kaai, de campus van Erasmushogeschool Brussel (EhB) in Anderlecht, wordt uitgebreid tegen 2025. Maandag presenteerde de hogeschool de voortgang van het project, dat tot een "creatieve hub in hartje Anderlecht" moet leiden. Het project moet de groei van de school stimuleren en het Nederlandstalige onderwijs in Brussel versterken.

De bouw van de uitbreiding van de bestaande campus in Anderlecht, vlak bij Abattoir en aan het Kanaal, ging van start in december 2022. De studenten Design & Technologie, Musical en RITCS die er hun thuishaven hebben, zullen in de toekomst gebruik kunnen maken van twee gloednieuwe theaterzalen en een hightechfilmstudio, aldus EhB. De campus moet het epicentrum worden van een opkomende creatieve hub in de gemeente.

Dennis Cluydts, algemeen directeur van Erasmushogeschool Brussel: "We investeren sterk in kwaliteitsvolle, moderne, duurzame en veilige campussen, die een voedingsbodem zijn voor creativiteit en innovatie. Dit project laat zien dat we een toekomstgerichte hogeschool zijn. Met ons onderwijs, ons onderzoek, onze dienstverlening en onze kunstontwikkeling stomen we studenten klaar om de maatschappij positief te beïnvloeden."

20231204_Uitbreiding_EHB_Anderlecht
© Erasmushogeschool Brussel | Een conceptbeeld van de vernieuwde campus.

Stadsvernieuwing

Het bouwproject moet tegen begin 2025 voltooid worden en is goed voor een totale kost van 16 miljoen euro.

"De plannen voor Campus Kaai passen perfect in de actieve rol die de EhB speelt in stadsvernieuwing en het verbeteren van de leefbaarheid van Brussel," aldus Anderlechts burgemeester Fabrice Cumps (PS). "Het wordt niet alleen een plaats voor onderwijs maar een dynamisch centrum dat bijdraagt aan de vernieuwing en de leefbaarheid van de regio."

Ook Raymonda Verdyck, voormalig topvrouw van het GO!-onderwijs en momenteel voorzitster van de Erasmushogeschool Brussel, gelooft dat "Campus Kaai een open campus wordt die de deuren opengooit voor bewoners en samenwerking met lokale organisaties. EhB toont zo dat ze geen eiland in de stad is, maar er actief deel van uitmaakt."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie