Etterbeek opent Franstalige crèche met 160 plaatsen

© Gemeente Etterbeek
| Kinderopvang Aimé Dupont

Op zaterdag werd de gemeentelijke kinderopvang Aimé Dupont in Etterbeek feestelijk ingehuldigd. De nieuwe crèche telt twaalf afdelingen waar maar liefst 160 kinderen kunnen worden opgevangen.

Het nieuwe gebouw telt maar liefst 3.600 vierkante meter, en het project werd begeleid door burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf (MR), die ook bevoegd is voor Kinderopvang, en schepen van Openbare Werken Rik Jellema (Groen), klinkt het in een persbericht van de gemeente.

Elk van de twaalf afdelingen beschikt over een speel- en leerruimte, een sanitaire ruimte en een kamer waar de kinderen kunnen rusten of een middagdutje kunnen doen.

Vanuit elke afdeling is er ook toegang tot een van de vijf terrassen van de crèche. Alle maaltijden worden ter plaatse bereid in de keukens op de kelderverdieping. De kantoren van de directie, het secretariaat en de sociaal assistentes bevinden zich op de benedenverdieping net zoals twee grote psychomotoriekzalen en de zintuiglijke ruimte.

Met het nieuwe gebouw dat voor een bedrag van 9 miljoen euro met eigen middelen werd gefinancierd, verdubbelde de crèche haar capaciteit. In het najaar van 2020 zal een andere gemeentelijke crèche met 25 opvangplaatsen de deuren openen in het kader van het Duurzaam Wijkcontract Jacht-Gray.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?