Europese scholen in opmars

© Saskia Vanderstichele
| Europese School Laken

De vier Europese scholen in Brussel zijn in trek. In de Europese School IV in Laken is het aantal leerlingen tussen 2014 en 2017 gestegen met 23 procent. Ook in de drie andere Europese scholen is het aantal leerlingen gestegen.

In totaal bestaan er veertien Europese scholen, waarvan er vier in Brussel gevestigd zijn. Hun populariteit is enorm, zo blijkt uit cijfers. Tussen 2014 en 2017 hebben de vier scholen 958 leerlingen meer ontvangen op een totaal van 12.000 leerlingen, schrijft La Libre Belgique.

De grootste stijging is er bij de vierde Europese school, die in 2012 in Laken werd geopend. Tussen 2014 en 2017 steeg het aantal inschrijvingen er met 22,7 procent. Ook de drie andere Europese scholen in Ukkel, Sint-Lambrechts-Woluwe en Elsene kennen een groei van ongeveer vijf procent. De Europese School I, II en III tellen elk meer dan 3.000 leerlingen. In Laken zijn het er 2.777.

Een vijfde Europese school moest in september 2019 de deuren openen, maar die datum blijkt nu onhaalbaar. Ten laatste in 2024 zal die nieuwe leerlingen kunnen ontvangen, zegt de secretaris-generaal van de Europese scholen. Tot de opening van de vijfde school, zal de Belgische overheid vanaf 2020 een voorlopige site ter beschikking stellen van de Europese scholen waar 1.000 tot 2.000 kinderen een plekje kunnen krijgen.

Europa in Brussel

Er wordt wel eens beweerd dat eurocraten in Brussel in hun eigen, private bubbel leven. Maar doet Europa wel genoeg voor Brussel, en vice versa?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?