Examens aan de VUB gaan gewoon door in juni

© PhotoNews
| Campus Etterbeek Vrije Universiteit Brussel (VUB.)

De examens aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) die gepland waren voor juni, gaan gewoon door. Dat maakt de VUB donderdag bekend. De verschillende maatregelen om ook tijdens die examens de principes van 'social distancing' te respecteren worden nu verder uitgewerkt.

De vijf Vlaamse universiteiten, waartoe ook de VUB behoort, maakten eerder bekend dat er dit semester enkel nog digitaal lesgegeven wordt via afstandsonderwijs. De studenten worden dus niet meer op de campus verwacht voor hun colleges, maar voor de examens ligt dat anders. Op maandag 8 juni zal de zittijd van het tweede semester van het academiejaar 2019-2020 openen en de sluiting van de tweede examenperiode is voor alle faculteiten voorzien op 4 juli.

Vanwege de maatregelen rond covid-19 sluit de VUB niet uit dat de zittijd met één week verlengd wordt en dat er mogelijk ook examens in het weekend plaatsvinden. Intussen worden de regels rond 'social distancing' tijdens de examens verder uitgewerkt.

De VUB streeft er ondanks de coronacrisis naar om de studieverlenging zoveel mogelijk te beperken en het verloop van het academiejaar te handhaven. Het verlof van de studenten en de professoren wordt ook gerespecteerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?