Institut des Dames de Marie, Ecole du bonheur, in Sint-Lambrechts-Woluwe

| Institut des Dames de Marie, Ecole du bonheur, in Sint-Lambrechts-Woluwe (archiefbeeld).

Geen besmettingen bij onderwijspersoneel Sint-Joost

TDN
© BRUZZ
08/02/2021

Van de speekseltesten die vorige week bij bijna 200 personeelsleden van scholen en crèches in Sint-Joost-ten-Node zijn afgenomen, toonde geen enkele een positief resultaat op Covid-19.

De gemeente legde beslag op zo'n 500 PCR-testen die ter beschikking werden gesteld van het onderwijs- en crèchepersoneel in Sint-Joost. Burgemeester Emir Kir was extra alert, nadat er in een gemeentelijk kinderdagverblijf twee baby's besmet waren geraakt. Later werd er zelfs de Britse variant van het coronavirus vastgesteld.

Sint-Joost volgde dus het voorbeeld van Molenbeek en onderwierp zijn onderwijspersoneel afgelopen vrijdag aan een weliswaar vrijwillige test. Bijna 200 mensen (zo'n 60 procent van het personeelsbestand) gingen in op de uitnodiging maar niemand leverde een positieve test af. "Dat is een opluchting. Het stelt iedereen ook gerust", reageert Kir verheugd.

De burgemeester van Sint-Joost hoopt dat het regelmatig testen van onderwijspersoneel snel de algemene regel wordt. "Ik hoop dat de gemeenschappen het heft in handen neemt", aldus Kir. "We moeten ervoor zorgen dat het onderwijspersoneel, maar ook de kinderen en hun ouders zich veilig voelen op school en in de crèche."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni