Britse variant aangetroffen in Tennoodse crèche: quarantaine verlengd

© Belgaimage
| Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, met mondmasker
Updated: 25-01-2021 - 12:28

De quarantainemaatregel voor de crèche P'tit Boule in Sint-Joost-ten-Node wordt met een week verlengd. Dat heeft burgemeester Emir Kir beslist na crisisberaad. Aanleiding is de ontdekking van de Britse variant van het coronavirus bij een van de ouders van de kinderen.

Kir overlegde maandagochtend met Viviane Scholliers, de hoge ambtenaar van het Brussels Gewest, en Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, om te bespreken hoe de gemeente het best met de Britse variant kan omgaan. Vorige week al werd een afdeling van de crèche gesloten na een tweetal coronabesmettingen.

Nu bij de ouders ook de Britse variant van het coronavirus is opgedoken, lag een sluiting van de volledige crèche even op tafel. Zo ver drijft het schepencollege het echter niet. De quarantainemaatregelen die tot 28 augustus van kracht waren voor de gesloten afdeling worden verlengd. Het betrokken personeel zal opnieuw getest worden, specifiek op de Britse variant.

"Er is reden tot bezorgdheid en voorzichtigheid, aangezien het virus wel degelijk bij de jongste kinderen aanwezig is", verklaart burgemeester Kir. "Ook de Britse variant lijkt zich te ontwikkelen en wij volgen de situatie in alle crèches en scholen van het grondgebied nauwlettend op."

De verlengde quarantaine maatregel heeft momenteel betrekking op 17 kinderen en 5 medewerkers. Twee weken geleden moest in de gemeente ook al het kinderdagverblijf Reine Elisabeth wegens positieve coronatests.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?