Weinig besmettingen in Brusselse scholen: 'Nog geen Britse variant vastgesteld'

© Bart Dewaele
| Weinig met corona besmette leerlingen en leerkrachten op Brusselse scholen momenteel (archiefbeeld)

In de Brusselse Nederlandstalige scholen worden momenteel weinig leerkrachten en leerlingen met het coronavirus gevonden. Ook de Britse variant van het virus is - voor zover bekend - nog niet opgedoken.

Zowel in het Nederlandstalige gemeenschapsonderwijs als het katholieke net zijn afgelopen week een tiental besmettingen vastgesteld, melden de CLB's (Centra voor Leerlingenbegeleiding). Dat cijfer bleef de laatste weken vrij stabiel, er lijkt dus geen effect van reizen in de kerstvakantie.

"Voorlopig blijft het aantal besmettingen laag, zeker niet onrustwekkend", zegt Elisabet Campforts, directrice van het Vrij CLB Pieter Breughel, dat de tracing in de Nederlandstalige Brusselse vrije scholen doet. "We zijn ver van de toestanden eind oktober." Toen werden in beide schoolnetten wekelijks honderden besmette leerlingen en leerkrachten ontdekt.

"Ook in de algemene Brusselse bevolking zijn de cijfers momenteel vrij oké. Dat hangt natuurlijk een beetje samen", zegt Campforts, die haar hart wel vasthoudt voor de komende weken. "Zo wordt er in de hele sector wel een beetje gedacht. De ziekte kan altijd weer ergens uitbreken."

In de Scholengroep Brussel van het GO! zijn er afgelopen week negen besmette leerlingen gemeld, en twee leerkrachten. "Buiten de schoolomgeving besmet", preciseert Karin Struys van het GO!. "Er zijn voorlopig dus geen redenen om ons zorgen te maken. De cijfers blijven vrij laag."

Britse variant

"We hebben geen weet van gevallen met de Britse variant van het virus", vervolgt Campforts. "Maar of daar specifiek naar gezocht wordt, hangt af van het beleid in de testcentra, wij kunnen dat niet aanvragen."

Ook het gemeenschapsonderwijs heeft nog geen melding gekregen van leerlingen of leerkrachten met de besmettelijker variant. Het CLB N-Brussel van het stedelijk en gemeentelijk onderwijs was niet bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?