Geen skireis voor kinderen Adolphe Max-school door coronavirus

© GOB-DML
| Athénée Adolphe Max (archiefbeeld).

Uit vrees voor het coronavirus is de skireis van atheneum Adolphe Max afgelast. Dat gebeurde op vraag van Brussel-Stad. Dat terwijl Caroline Désir (PS), minister van Onderwijs van de Franse Gemeenschap, wél groen licht had gegeven.

Slecht nieuws voor de leerlingen van basisscchool Adolphe Max in de Squareswijk in Brussel. De negentig leerlingen van het zesde leerjaar zouden volgende week in het noorden van Italië gaan skiën.

Maar de leerlingen van de basisschool kunnen hun sneeuwschoenen wegleggen, zo schrijft de RTBF. Brussel-Stad, de inrichtende macht, blaast de reis af uit voorzorg tegen besmetting met het coronavirus. In Noord-Italië is het twaalfde slachtoffer overleden aan het coronavirus. Het aantal besmettingen is opgelopen tot 374.

De ouders zullen worden vergoed, volgens het kabinet van de schepen van Franstalig Onderwijs, Faouzia Hariche (PS). Indien de verzekering niet tussenkomt, zal de Stad-Brussel dat zelf doen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?