Gezocht: de beste leerkracht van Brussel

Saddaf Gondal is één van de drie genomineerde leraren.

Lesgeven in een grootstad zoals Brussel is vaak een uitdaging. Om de hardwerkende Brusselse leerkrachten in het zonnetje te zetten, reiken de leerkrachtenopleidingen een prijs uit. De afgelopen maanden konden collega's en leerlingen stemmen voor de 'Beste Leraar van Brussel' en kwamen er drie genomineerden uit de bus.

De eerste kanshebber is de 24-jarige Saddaf Gondal. Ze studeerde zes jaar geleden af aan het Lyceum Martha Somers in Laken, en staat er nu zelf voor de klas. Met veel plezier werkt ze als studiecoach en leerkracht gedragswetenschappen en onderzoekscompetenties. Ze hoopt de prijs in de wacht te slepen vanwege haar passie, empathie en geduld.

De tweede leerkracht die meedingt om de prijs is Riet Jacobs van het CVO Coovi in Anderlecht. Ze geeft al meer dan vijfendertig jaar les in bloemschikken en tuinbouw. Creativiteit, een luisterend oor en enthousiasme typeren haar.

Tot slot hoopt de 28-jarige Niels De Ruyck, leraar in het vierde leerjaar van het Lutgardis Instituut in Elsene, op de prijs. Hij omschrijft zichzelf als leergierig en avontuurlijk en hij staat dicht bij zijn leerlingen.

Bekijk de volledige portretten van de genomineerden op onze jongerenwebsite BRUZZKet.be.

Meertalig en grootstedelijk

Om les te geven in onze grootstad, moet een leraar heel wat vaardigheden bezitten omwille van de diversiteit en de taalverschillen tussen de leerlingen. Leerkrachten in Brussel die kansen en uitdagingen zien, in plaats van belemmeringen, worden nu in de bloemetjes gezet.

De afgelopen maanden konden collega’s en leerlingen stemmen op de leerkrachten uit een lijst met 112 genomineerden! De tweede stemronde met de drie finalisten duurt van april tot begin juni, en stemmen kan via www.bruzzket.be/besteleraar.

De Beste Leraar van Brussel is een verkiezing onder lesgevers in het Nederlandstalig kleuter-, lager en secundair onderwijs. Ook leerkrachten uit het kunst- en volwassenenonderwijs kunnen meedingen om de prijs. De actie vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats en wordt georganiseerd door de koepelorganisatie van de lerarenopleidingen, EduXL.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?