Jetse kleuterschool krijgt nieuwe 'avontuurlijke' speelplaats

© rv
| De vernieuwde speelplaats is naar verluidt 'creatief en avontuurlijk'.

De Jetse kleuterschool Dageraad krijgt een nieuwe speelplaats. Die moet komaf maken met "kapotte tegels" en kinderen stimuleren in een avontuurlijke speelomgeving.

Sinds deze woensdag spelen de kleuters van de Jetse school Dageraad in een gloednieuwe omgeving. Hun speelplaats werd grondig verfraaid, met financiële steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

De vernieuwing kadert in het project BuitenSpel. Scholen kunnen bij de VGC subsidies aanvragen voor de aanleg van een 'uitdagende speelplaats'. In ruil verwacht de commissie dat scholen een visie ontwikkelen over hun speelplaatswerking.

Opzet is in de eerste plaats om komaf te maken met "oude speeltuigen en kapotte tegels". Van de nieuwe speelplaats verwacht men dat ze kinderen stimuleert binnen een "creatieve en avontuurlijke" speelomgeving.

Collegevoorzitter en Brussels minister Guy Vanhengel (Open Vld) trekt mee het project. Volgens hem leidt de Brusselse demografische boom ertoe dat er steeds meer scholen nodig zijn. "Zo wordt er in Jette ook uitgekeken naar de langverwachte uitbreiding van de gemeentelijke school Poelbos", stelt hij. "De VGC heeft daarvoor 4,5 miljoen euro opzij gezet."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?