Kakelbontschool in Laken dicht na corona-uitbraak

© Google Maps
| De crèche deelt een gebouw met de gemeentelijke basisschool Kakelbont.

De Kakelbontschool en bijhorend kinderdagverblijf in Laken blijven deze week dicht. Dat besliste de directie van de kleuter- en basisschool in samenspraak met het CLB, nadat een aantal leerlingen, leerkrachten en personeelsleden positief hadden getest op het coronavirus.

Dat werd aan onze redactie bevestigd door het kabinet van schepen van Nederlandstalig onderwijs Ans Persoons (one.brussels).

Zowel bij leerkrachten, leerlingen als personeel zijn maandag een aantal positieve gevallen vastgesteld. Om verdere verspreiding in te dijken, adviseerde het CLB de Lakense gemeenteschool in de Reper-Vrevenstraat haar activiteiten tijdelijk te staken. Dat laat ook toe om de cluster beter in kaart te brengen.

Dinsdag blijven de schoolpoorten van de Kakelbontschool dus dicht. Woensdag was er sowieso een facultatieve dag voorzien, donderdag en vrijdag waren eveneens vrije dagen. Wanneer de leerlingen opnieuw naar school mogen, is op dit moment onduidelijk en zal de komende dagen blijken. Alle ouders werden intussen op de hoogte gebracht.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?