Katholiek onderwijs pleit voor onderwijsassistenten

© BRUZZ
| Lager onderwijs in Brussel (archiefbeeld).

Een assistent die materiaal klaarzet in de klas, helpt met administratie en meegaat op schoolreis kan de werkdruk van leerkrachten fors verlichten, vindt de katholieke onderwijskoepel. Om die taak in te vullen wordt gedacht aan jongeren uit het bso, die een extra opleiding van twee jaar zouden volgen.

De katholieke onderwijskoepel pleit voor de invoer van de onderwijsassistent in de kranten van Mediahuis. In eerste instantie zouden de assistenten ingezet worden in het lager onderwijs, later kan het systeem ook worden uitgebreid naar het secundair.

"Het idee van één leraar voor één klas is eigenlijk voorbij­gestreefd", zegt Lieven Boeve, topman van het katholiek ­onderwijs. "We moeten ­nadenken over lerarenteams en de verschillende rollen die de leden van dat team kunnen opnemen. Zo kunnen we ook veel beter onderwijs op maat geven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?