ZOOM COMENIUSSCHOOL BRUZZ ACTUA 1628

| Het Comenius Koekelberg.

Leerkrachten en ouders GO! atheneum Comenius boos na opzijschuiven directrice

TRO
© BRUZZ
17/06/2021

Leerkrachten van het GO! atheneum Comenius in Koekelberg hebben een petitie opgestart om het gebrek aan transparantie en respect aan te kaarten binnen het GO. Dit naar aanleiding van het opzijschuiven van hun directrice Barbara De Groot.

Volgens de leerkrachten moest hun directrice via een van de teamleden vernemen dat haar functie online vacant verklaard werd. Zij noemen dat onrespectvol en ook leerlingen en ouders reageren vol ongeloof.

Het zou niet gaan om een ontslag, maar om het opnieuw openstellen van de functie. De Groot zou zichzelf ook opnieuw kandidaat kunnen stellen. Zelf wil ze niet reageren op de gebeurtenissen en de petitie.

Karin Struys, communicatieverantwoordelijke van de GO scholengroep Brussel, waaronder het Comenius valt, zegt op de hoogte te zijn van de onrust, maar kan inhoudelijk ook niet veel zeggen. "We gaan in gesprek met de betrokkenen", aldus Struys. "Er zijn spanningen en de kwestie ligt zeer gevoelig. We hebben begrip voor emotionele reacties, maar willen dit toch liever intern oplossen. We vinden het jammer dat dit via de sociale media en de pers wordt gespeeld."

De leerkrachten stellen dat er de voorbije jaren vaker gelijkaardige zaken voorgevallen zijn met andere personeelsleden van de scholengroep Brussel. In een petitie klagen zij daarom een algemeen gebrek aan transparantie en respect aan. Ze willen een onderzoek. "Met deze petitie steun je de vraag aan het GO! om een onderzoek te starten naar het gebrek aan procedures ter bescherming van personeelsleden en om een actieplan op te stellen om de kernwaarden ook verticaal op alle beleidsniveaus te borgen", staat op de website. Voorlopig tekenden een kleine 100 mensen de petitie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni