Meer studenten kiezen voor educatieve master aan VUB

© PhotoNews
| Vrije Universiteit Brussel (VUB), campus Elsene

Het aantal studenten in de educatieve masteropleidingen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) is op een jaar tijd met 13 procent gestegen. Het huidig aantal inschrijvingen staat op 303 in vergelijking met 268 inschrijvingen in dezelfde periode vorig jaar.

“De nood aan leraars is dermate groot dat we enkel blij kunnen zijn met onze groei,” zegt Veerle Vandromme, coördinator van het Multidisciplinair Instituut Lerarenopleiding (MILO). “Omdat een heel groot deel van onze studenten de opleiding in Brussel volgt, zullen we daar ook de nood kunnen helpen lenigen.”

Vooral de groei in de educatieve master gezondheidswetenschappen is opvallend. Daarnaast stijgen de inschrijvingen sterk bij de educatieve masteropleidingen in de gedragswetenschappen, economie, talen en wetenschap en technologie.

Bij de educatieve masteropleidingen is er daarnaast een toename van het aandeel zij-instromers. Dat zijn studenten die na een initiële carrière een overstap wensen te maken naar het lerarenberoep. Door de recente berichten over acute lerarentekorten kijken politici in sterke mate naar die groep.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?