| Basisschool Balder in de Engelandstraat in Sint-Gillis

Moeder dient klacht in tegen school wegens slagen en verwondingen

© BRUZZ
03/07/2022

Een leerkracht van basisschool Balder in Sint-Gillis zou een tienjarig meisje hebben opgesloten in een klaslokaal en hebben aangevallen. Daarbij moest de politie tussenbeide komen. De moeder van het meisje dient nu een klacht in tegen de school wegens slagen en verwondingen.

Het incident zou op 23 juni hebben plaatsgevonden in de Nederlandstalige basisschool Balder in Sint-Gillis. Zo schrijft La Capitale.

De feiten begonnen toen een vriendin van het tienjarige meisje per ongeluk een vinger in haar oog zou hebben gestoken, waarna de twee naar de leerkracht stapten. Die zou het meisje stevig bij de arm hebben genomen en haar aangemaand hebben te “stoppen een scène te maken”, vertelt de moeder van het meisje.

De leerkracht zou daarna het klaslokaal op slot hebben gedaan en het meisje hebben geslagen op de rug en de schouders en haar hebben uitgescholden. Toen het meisje uit het raam om hulp schreeuwde, zou de leerkracht haar bij de haren terug naar binnen hebben getrokken en haar door het lokaal hebben gegooid.

Buurtbewoners verwittigden intussen de politie, die ter plaatse kwam. Twee leerkrachten wisten de deur te openen en het meisje te bevrijden.

Bloeduitstortingen en schaafwonden volgens doktersrapport

Een arts stelde bloeduitstortingen en schaafwonden vast bij het kind, dat ook pijn had aan haar sleutelbeen en linkerarm.

Karin Struys van GO! Scholengroep Brussel bevestigt dat er een klacht loopt tegen de school, maar “kan geen verdere uitspraken doen over de inhoud van de zaak.” Politiezone Brussel Zuid is vooralsnog onbereikbaar voor meer informatie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni