Molenbeekse crèche krijgt na bijna tien jaar containers duurzaam gebouw

© ZAmpone
| Een simulatiebeeld van het nieuwe gebouw voor 'Harlekijntje'.

De crèche ‘Harlekijntje’ in Molenbeek krijgt een volledig nieuw gebouw. De containers waarin de kinderen nu verblijven maken plaats voor een grotere en duurzamere nieuwbouw met extra plaatsen.

Momenteel biedt het Harlekijntje, dat zich bevindt in de Begijnenstraat, plaats aan 24 kinderen. Door de nieuwbouw zal dit uitbreiden tot 36 kinderen. De capaciteit zal daarna nog stapsgewijs uitgebreid kunnen worden tot maximum 54. Het ontwerp komt van het Molenbeekse architectenbureau ZAmpone.

De werken zouden in december moeten starten en worden afgerond in de zomer van 2023. De huidige containerklassen zullen tijdens de werken verplaatst worden naar een ander deel van de site. Zo kan het kinderdagverblijf gewoon openblijven. De containers werden bijna tien jaar geleden in gebruik genomen omdat het oude gebouw niet meer voldeed aan de veiligheids- en hygiënenormen.

"We investeren in de jeugd en in jonge kinderen in Molenbeek," zegt bevoegd schepen Jef Van Damme (Vooruit). De totale kostprijs voor het project bedraagt ongeveer twee miljoen euro, waarvan de helft gesubsidieerd door het Vlaams Departement Welzijn en Gezin.

"De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in nieuwe schoolgebouwen met 400 plaatsen extra in het gemeentelijk onderwijs tot gevolg. Mijn voorganger heeft gezorgd voor een nieuwe crèche in het centrum. Nu volgt ook deze uitbreiding van een crèche in de Begijnenstraat."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?