Motie tegen voorzitter studentenraad VUB na klacht

De raad vertegenwoordigt de studenten in de beleidsorganen van de universiteit

Het zijn woelige tijden voor de studentenraad van de VUB. Vijf leden willen dat de voorzitter opstapt omdat er een klacht tegen hem werd ingediend bij de politie. De voorzitter diende op zijn beurt een klacht in tegen twee leden van de raad, wegens chantage, laster en eerroof.

Enkele weken geleden werd de VUB op de hoogte gebracht van een aangifte bij de politie tegen de voorzitter van de studentenraad. Die raad vertegenwoordigt de studenten in alle beleidsorganen van de universiteit.

Het is niet bekend waarover de klacht gaat, maar voor enkele leden van de studentenraad kan de voorzitter zijn functie niet langer uitoefenen. Dat schrijft het studentenblad De Moeial en is ons bevestigd door de ondervoorzitter van de raad.

“Er hangt nu een sfeer van verdenking rond de voorzitter, dus wij willen dat hij, eventueel tijdelijk, een stap opzij zet,” zegt ondervoorzitter Otto Cartrysse aan BRUZZ. “Omdat hij niet is ingegaan op ons voorstel om zich tijdelijk terug te trekken, hebben we een motie van wantrouwen opgesteld.”

Daarop heeft de voorzitter Daniël Van Den Broecke, die niet bereikbaar was voor commentaar, zelf klacht ingediend tegen Cartrysse en een ander lid van de raad wegens chantage, laster en eerroof. Cartrysse wordt verweten dat hij zelf voorzitter wil worden, en daarom Van Den Broecke uit zijn functie wil ontzetten, iets wat Cartrysse zelf ontkent.

De motie van wantrouwen wordt op 26 april gestemd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?