Nieuwe danszaal van Muziekacademie Anderlecht ingehuldigd

RV
© BRUZZ
02/05/2023

Een nieuwe danszaal van de GO! muziekacademie Anderlecht is dinsdag officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V). De danszaal bevindt zich evenwel in een andere academie, de GO! Academie Beeldende Kunsten Anderlecht (ABKA) op een steenworp van de muziekacadmie, beide gelegen aan het Dapperheidsplein in Anderlecht.

De originele danszaal van de muziekacademie was niet langer geschikt om danslessen in te geven. De zaal voldeed niet aan de geldende voorwaarden op gebied van toegankelijkheid en hygiëne, klinkt het.

Voor de bouw van de nieuwe zaal werd gekozen voor de site van ABKA. "Momenteel wordt er een haalbaarheidsstudie uitgewerkt om de bestaande gebouwen op de site te renoveren en nog meer te integreren in de wijk aan de Jean Morjaustraat", klinkt het in het persbericht.

“De nieuwe zaal geeft de academie een bijzondere uitstraling en zorgt voor meer verbinding met de buurtbewoners. Het openstellen van de zaal zal de samenwerking met GC de Rinck en de omliggende scholen nog verder versterken”, zegt Jurgen Wayenberg, algemeen directeur GO! Scholengroep Brussel.

250.000 euro geïnvesteerd

De Vlaamse overheid investeerde 250.000 euro in de bouw van de zaal, via het Vlaams Brusselfonds. Dit bedrag werd aangevuld met eigen middelen van GO! Scholengroep Brussel. De zaal is uitgerust met een dansvloer, een akoestisch plafond en een spiegelwand van drie meter hoog.

De brede inkomgang van de academie kan bovendien samen met de cafetaria flexibel ingezet worden als foyer voor verschillende evenementen. In de inkomhal werden ook doucheruimtes ingericht.

“Met de investering in deze nieuwe danszaal, geven we ook de talentontwikkeling van Brusselse jongeren een duwtje in de rug”, zegt minister Dalle. "Bovendien is het een goede zaak dat de infrastructuur ook ter beschikking staat van andere organisaties in de wijk. Ruimte delen is een belangrijk speerpunt in mijn beleid, want ruimte delen creëert talloze mogelijkheden."

00202a5b-danszaal.jpg

| De nieuwe polyvalente zaal werd dinsdag officieel ingehuldigd in bijzijn van Vlaams minister Benjamin Dalle.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni