Rectorverkiezingen VUB: kandidaten Dirk Devroey en Jan Danckaert

| Kandidaten Dirk Devroey en Jan Danckaert.

Nieuwe rector van de VUB wordt komende twee weken gekozen

© Belga
06/06/2022

Maandag opent de stemming van de rectorverkiezingen aan de Vrije Universiteit Brussel. In de komende twee weken wordt beslist of Jan Danckaert of Dirk Devroey de opvolger wordt van Caroline Pauwels. Op maandag 20 juni om 12.00 uur eindigt de stemming en dinsdag 21 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

De stemming verloopt volledig digitaal. Alle personeelsleden van VUB en UZ Brussel én alle VUB-studenten mogen deelnemen aan de rectorverkiezing. Mocht er op 21 juni geen winnaar uit de bus komen, dan volgt een tweede ronde.

De stemmen uit de categorie van het zelfstandig academisch personeel krijgen in de uitslag een gewicht van 60 procent, die van het overig academisch personeel 15 procent, die van de studenten en van administratief-technisch personeel 10 procent en de stemmen van het personeel van het UZ Brussel 5 procent. De weging van de stemmen gebeurt onder het toezicht van een onafhankelijke gerechtsdeurwaarder.

De huidige rectorverkiezingen werden vervroegd, nadat Caroline Pauwels wegens ziekte vervroegd haar ambt neerlegde. De twee kandidaten om haar op te volgen zijn de huidige rector ad interim Jan Danckaert en professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey. De nieuwe rector gaat officieel aan de slag bij de start van het nieuwe academiejaar 2022-2023, en dat voor een termijn van vier jaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni