Odisee Brussel organiseert coronaproof bezoekmomenten voor laatstejaars

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Vandaag en morgen organiseert hogeschool Odisee bezoekmomenten op de campus in de Stormstraat.

Heel wat laatstejaars uit het secundair onderwijs stellen hun inschrijving aan de hogeschool uit omdat ze hun campus nog niet fysiek hebben kunnen bezoeken. Daarom organiseert hogeschool Odissee woensdag en donderdag speciale bezoekmomenten, in kleine groepjes, met respect voor de coronamaatregelen.

Net als heel wat andere hogescholen organiseerde de Odisee-hogeschool in april en juni digitale infodagen. Bijna 10.000 studenten in spe waren online aanwezig. “Toch merken we dat de inschrijvingen nog lang niet op hetzelfde niveau zitten als andere jaren – en die geluiden horen we ook van andere hogescholen,” zegt Filip Salmon, diensthoofd communicatie bij Odissee. “Een deel van de studenten stelt duidelijk uit, allicht tot op het moment dat ze de campus echt gezien hebben en fysiek met mensen gepraat hebben.”

Dat blijkt ook uit een steekproef bij een 100-tal geïnteresseerden voor de laatste digitale infodag. Zes op tien leerlingen geven expliciet aan langer te doen over hun studiekeuze. Gevraagd naar hoe dat komt, geeft een groot deel aan: “omdat ik de campus of hogeschool van mijn keuze nog niet fysiek heb kunnen bezoeken".

“De afgelopen weken kregen we regelmatig de vraag om de campussen te kunnen bezoeken”, vertelt Salmon. “Waarop we beslisten om bezoekmomenten te organiseren.” Die bezoekmomenten vinden woensdag en donderdag plaats. Ook op campus Brussel in de Stormstraat zullen dus infomomenten plaatsvinden. Op zaterdag 5 september plant de hogeschool opnieuw een volwaardige fysieke infodag – uiteraard met respect voor de geldende maatregelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?