Opnieuw leerlingenstaking in Atheneum Vorst

© Belgaimage
| Op dinsdag 3 december braken rellen uit met leerlingen op het Koninklijk Atheneum Andrée Thomas in Vorst omdat ze een week voor het begin van de examens nog geen roosters ontvingen. Op woensdag 4 december bleef de school de hele dag gesloten.

De leerlingen van de derde graad in het Athénée Andrée Thomas hebben woensdagmorgen gestaakt, na de woelige gemeenteraad in Vorst gisterenavond. Burgemeester Stéphane Roberti (Ecolo) overlegt opnieuw met enkele leerlingen en hun ouders.

Op de gemeenteraad in Vorst dinsdagavond konden de leerlingen van het Athénée Royal Andrée Thomas (ARAT) hun grieven uiten over het beleid van de directie en het hardhandige politieoptreden 3 december. Burgemeester Stéphane Roberti (Ecolo) veroordeelde het politieoptreden niet, wat de leerlingen teleurstelde.

Uit frustratie over die gemeenteraad hielden de leerlingen van het vijfde en zesde jaar woensdag opnieuw een staking. Ze weigerden aan de lessen te beginnen en hebben in de loop van de dag de school verlaten.

Er is woensdag ook opnieuw overleg gepland met burgemeester Roberti. Beide partijen willen daar pas later vandaag over communiceren. “We willen een constructief actieplan uitwerken om tot een verzoening te komen,” laat leerlingenwoordvoerder Anouar Chakrouni nog weten aan BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?