Oudergem biedt zomerklassen aan voor leerlingen met achterstand

© PhotoNews
| De leerlingen kunnen les krijgen tijdens de zomervakantie.

De gemeente Oudergem zal aanvullende zomerklassen aanbieden aan leerlingen in zowel primair als secundair onderwijs en zowel voor Nederlands- als Franstalige leerlingen. De lessen zijn bedoeld voor leerlingen met een achterstand.

Oudergems schepen van Onderwijs Elise Willame (Ecolo) zegt dat ze er vanuit gaat dat de meeste zomerstages niet zullen doorgaan. "Daarom willen we van deze extra vrije tijd gebruikmaken om leerlingen in moeilijkheden te helpen. Op gemeentelijke schaal gaan we een gratis systeem van extra zomerklassen aanbieden voor alle leerlingen van het eerste primaire tot zesde secundaire jaar."

Het initiatief is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen met een leerachterstand. Het is de bedoeling dat zij op aanraden van hun leraren in contact worden gebracht met de extra begeleiding. De extra lessen zullen worden gegeven door de dienst buitenschoolse activiteiten van de gemeente die normaal ook al aan huiswerkbegeleiding doet. "Daarvoor gaan we nog extra mensen aanwerven," aldus Willame.

In groepjes van vijf

Het kind kan dan vervolgens een week lang elke dag een cursus van een uur en een kwartier komen volgen in een groep van maximaal vijf leerlingen en waarvan de samenstelling niet verandert. Een kind kan maximaal twee weken extra lessen volgen. De lessen worden aangeboden van midden juli tot eind augustus.

Momenteel worden alle praktische zaken in orde gebracht, aldus Willame. De inschrijvingen zullen zo snel mogelijk beginnen. "In eerste instantie zou ik uitgaan van een 100-tal leerlingen, maar veel zicht heb ik daar nog niet op," aldus Willame.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?