Positief advies voor Vlaamse scholen aan Thurn & Taxis

© Patrick Moyersoen
| Het oude sigarettendepot van Saint-Michel in de Picardstraat, vlak aan Thurn & Taxis, wordt wellicht omgebouwd tot een nieuwe campus, goed voor meer dan duizend leerlingen

De overlegcommissie die zich over de ombouw van het oude sigarettendepot van Sint-Michel in de Picardstraat moest uitspreken, heeft zich positief uitgelaten over het plan. Als het van haar afhangt, mogen twee Vlaamse scholen er vanaf 2020 hun deuren openen.

Op 4 juli kwam de overlegcommissie samen. “Behalve enkele puntjes die aangepast dienen te worden, waren ze erg positief over het project,” vertelt Olivier Mahy (MR), Molenbeeks schepen van Stedenbouw, aan BRUZZ.

Mahy is zelf ook erg enthousiast om de oude tabaksopslagplaats om te laten bouwen tot een schoolgebouw: “Voor Molenbeek is het een mooie kans om twee Nederlandstalige scholen te kunnen verwelkomen.”

Als ook het college en het gewest hun toestemming geven, zouden twee middelbare scholen vanaf 2020 hun intrek in het vernieuwde gebouw kunnen nemen: Imelda voor het technisch onderwijs, en Martha Somers voor het algemeen secundair onderwijs. Die scholen zouden plaats kunnen bieden aan respectievelijk 650 en 800 studenten.

school thurn and taxis picard molenbeek groene michel
© Patrick Moyersoen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?