Protestschool in Vorst blijft ook morgen dicht, directie stapt voorlopig niet op

© Google Maps
| De leerlingen van het Atheneum klagen niet alleen over het uitblijven van het examenrooster, maar zijn ook onthutst over de kapotte verwarming en lekkende douches.

De school in Vorst waar eerder deze week protest uitbrak omdat niemand zijn examenrooster kreeg, gaat ten vroegste maandag weer open. Hoe die terugkeer precies zal verlopen, is nog niet duidelijk. Mogelijk zouden de scholieren gespreid terugkeren naar school.

Vakbonden en directie van het koninklijk atheneum Andrée Thomas (ARAT) hebben donderdag uren gepraat over het protest van leerlingen en leerkrachten. Dinsdag protesteerden leerlingen in de refter van de school, omdat ze nog altijd geen examenrooster hadden gekregen. Ze wisten ook nog niet welke stof ze moesten leren.

Directie blijft voorlopig zitten

Er waren ook klachten over de werking van de directie van de school, defecte douches en een kapotte verwarming. De politie kwam toen met tien combi’s ter plaatse omdat er gevreesd werd voor escalatie.

De vakbond ACOD eist het vertrek van de directie. Dat zit er voorlopig nog niet in. De school wil kijken hoe ze tegemoet kan komen aan de klachten van de leerlingen en leerkrachten. Zo staat te lezen op de website van Het Laatste Nieuws. Morgen spreekt de bevoegde overheid met afgevaardigden van de leerlingen. Maandag zijn er nog gesprekken met de leerkrachten gepland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?