Vakbond eist ontslag directrice van school in Vorst

KVDP
© BRUZZ - Belga
04/12/2019

De socialistische vakbond ACOD eist het ontslag van de directrice van Athenée Andrée Thomas in Vorst. Daar protesteerden de leerlingen gisteren tegen het wanbeheer van de school, die woensdag en donderdag dicht blijft.

Geen toiletpapier en geen examenroosters op ongeveer een week van het begin van de examenperiode. Dinsdagmiddag was de maat vol voor de leerlingen van de Vorstse school Athenée Andrée Thomas. Zij sloten zich op in de refter, waar enkele voetzoekers werden afgevuurd, uit protest tegen het wanbeheer van de directie.

Volgens de leerlingen is de directrice verantwoordelijk. Dat zegt nu ook de socialistische vakbond ACOD. Die eist het ontslag van de directrice. Daarnaast wil de vakbond dat het aantal leerlingen beperkt wordt tot vijftien per klas.

De school bleef woensdag dicht en dat zal ook donderdag zo zijn. Donderdagochtend vindt er overleg plaats tussen de schooldirectie, de vakbonden en het departement Onderwijs van de Franse Gemeenschap.

Burgemeeser: 'Legitieme eisen van de leerlingen'

Dinsdag was er even sprake van rellen op de middelbare school in Vorst, maar dat spreekt de burgemeester van Vorst tegen. "De school had de politie dinsdag opgebeld en sprak aan de telefoon over rellen, een gevaarlijke situaties en gewonden", zegt burgemeester van Vorst Stéphane Roberti (Ecolo) aan BRUZZ.

De politie kwam ter plaatse met een veertigtal agenten. "Eens ter plaatse stelden de agenten vast dat er geen sprake was van rellen en dat de situatie rustig was", gaat Roberti verder. Er vielen overigens geen gewonden tijdens het protest van de leerlingen.

De burgemeester benadrukt dat het protest van de leerlingen gerechtvaardigd is. "Zij willen het recht op onderwijs en hebben legitieme eisen", aldus Roberti nog. "Deze school heeft een enorm potentieel."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Onderwijs, athenee andree thomas renard, franstalige school, middelbare school

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni