Schaarbeekse basisschool sluit na positieve coronatests leerkrachten

school16
© Google
| Gemeenteschool 16 in Schaarbeek
© Google
| Gemeenteschool 16 in Schaarbeek

In de Schaarbeekse, Franstalige gemeenteschool 'Numéro 16' zijn minstens vijf leerkrachten besmet met het coronavirus. Het voltallige lerarenkorps moet in quarantaine, waardoor de meer dan 400 leerlingen geen les meer krijgen. Dat bevestigt het kabinet van Schaarbeeks burgemeester Cécile Jodogne.

De beslissing werd woensdagnamiddag genomen door waarnemend burgemeester van Schaarbeek Cécile Jodogne (Défi) in samenspraak met de GGC, nadat verschillende leerkrachten van de Franstalige, gemeentelijke basisschool positief hebben getest op het coronavirus. Twee andere personeelsleden vertonen symptomen, maar wachten nog op de testresultaten.

"Het lerarenkorps wordt als een cluster beschouwd", zegt Jodognes kabinetschef Marc Weber. "Daarom hebben we alle leerkrachten gevraagd om veertien dagen in quarantaine te gaan en zich te laten testen."

Of er ook leerlingen besmet zijn, is niet duidelijk, maar de twintig klassen van gemeenteschool nr. 16 - het gaat om meer dan 400 leerlingen - kunnen daardoor niet meer naar school. Donderdag en vrijdag wordt wel nog opvang voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?