Leerlingen uit de Sint-Jorisbasisschool

Scholen in Brussel en Anderlecht krijgen makeover

ADD
© BRUZZ
30/08/2021

De Vlaamse regering investeert bijna 650.000 euro in de uitbreiding en renovatie van twee scholen. Het gaat om de Sint-Jorisschool in Brussel en het Sint-Niklaasinstituut in Anderlecht. "Er staan heel wat bouwprojecten in de steigers", klinkt het.

“Niet enkel de boekentassen staan klaar om met goede moed aan het nieuwe schooljaar te starten”, zegt Weyts in een persbericht. “Er staan ook heel wat bouwprojecten in de steigers om de leerlingen meer leerruimte te bieden. De financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken."

Weyts investeert net voor de start van het nieuwe schooljaar via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) bijna 650.000 euro in twee scholenbouwprojecten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

84.000 euro vloeit naar het Sint-Niklaasinstituut in Anderlecht, waar een uitbreiding van de school op de agenda staat. De overige 558.000 euro gaat naar de Vrije Basisschool Sint-Joris, in Brussel Stad. Daar zijn werken nodig om het gebouw en in hoofdzaak de gevel stabiel te maken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni