Scholen willen dat bedrijven zelf opvang organiseren

© PhotoNews

Bedrijven en andere maatschappelijke organisaties moeten mee in de bres springen voor de noodopvang van leerlingen. Dat suggereert directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen Lieven Boeve dinsdag in de kranten van het Mediahuis.

Tien dagen voor de heropening van de scholen trekken de Vlaamse onderwijskoepels aan de alarmbel: opnieuw les geven, blijven voorzien in afstandsleren en opvang voorzien voor een steeds grotere groep leerlingen is niet haalbaar.

"Er zullen andere ­oplossingen gezocht moeten worden", zegt Boeve. "We gaan naar alle maatschappelijke partners moeten kijken. Ook naar de bedrijven. Elke instantie die in de zomermaanden instaat voor opvang - van organisatoren van ­zomerkampen tot bepaalde bedrijven - zullen betrokken moeten worden."

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) vindt het idee bespreekbaar, maar stipt ook enkele pijnpunten aan. "Niet alle bedrijven hebben hier de juiste faciliteiten voor", zegt topman Pieter Timmermans.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?