| Met deze maatregel wil de gemeente de lescontinuïteit doorheen het hele schooljaar verzekeren.

Sint-Joost recycleert 250 laptops voor afstandsonderwijs

© BRUZZ
27/08/2020

De gemeente Sint-Joost wil voorkomen dat leerlingen die doorheen het schooljaar besmet geraken met het coronavirus geen les meer krijgen. Daarom worden er 250 oude laptops gerecycleerd voor scholieren die door een coronabesmetting gedwongen worden tot afstandsonderwijs, maar thuis zelf niet over een computer beschikken.

De beslissing om 250 oude laptops aan te kopen en een tweede leven te geven binnen het afstandsonderwijs, maakt deel uit van een globaler plan dat goedgekeurd is door de onderwijsteams van de gemeente. Het doel ervan is om de lescontinuïteit het hele jaar door te kunnen verzekeren in het geval van een heropflakkering van het coronavirus.

“We willen niet dat bovenop de pandemie ook nog eens de digitale kloof de opleiding van onze kinderen in het gedrang brengt,” zegt burgemeester Emir Kir. “Met deze langetermijnvisie beperken we het risico om in het midden van het schooljaar in de problemen te komen,” voegt schepen van Franstalig onderwijs Philippe Boïketé (PS) daar nog aan toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Onderwijs , Philippe Boïkété , Emir Kir , gerecycleerde laptops , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni