Stad Brussel geeft leerlingen gratis bijles (in het Frans) vanaf maandag

© PhotoNews

De leerlingen van Franstalige middelbare scholen in Brussel-Stad kunnen vanaf deze maandag tot eind augustus gratis bijles krijgen voor hun herexamens of vakantietaken. Voor de Nederlandstalige leerlingen volgt geen gelijkaardig initiatief. Zij konden al deelnemen aan de VGC-zomerschool, klinkt het op het kabinet van schepen Ans Persoons.

De Franstalige bijlessen zijn er enkel voor leerlingen die gedomicilieerd zijn in Brussel-Stad, Laken, Haren of Neder-over-Heembeek en die ook naar de middelbare school gaan in één van deze gemeenten. Ze dienen om de leerlingen te helpen bij hun herexamens of vakantiewerk, schrijft de krant La Capitale.

De vzw Bravvo organiseert deze gratis bijlessen vanaf deze maandag tot en met vrijdag 27 augustus dagelijks op zes plaatsen in de stad. Studenten uit het hoger onderwijs zullen de leerlingen begeleiden.

Het kabinet van schepen van Nederlandstalig onderwijs Ans Persoons (Change.brussels-Vooruit) bevestigt dat de lessen enkel dienen voor Franstalige leerlingen. “Wij hebben in het Nederlandstalig onderwijs de zomerscholen en ook de leesuurtjes in de bib zijn een groot succes”, zegt haar woordvoerder Jens Popelier aan BRUZZ.

De zomerscholen zijn in de maand juli georganiseerd door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). De zomerschool voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs vond toen plaats in het Imelda-instituut in Molenbeek. De VGC-zomerscholen waren eveneens gratis.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?