| De Middelbare Steinerschool Vlaanderen in Brussel verhuisde naar het oude ziekenhuisgebouw in de Etterbeeksesteenweg in Etterbeek.

Steinerschool moest eerste lesdagen in openlucht houden

NL
© BRUZZ
04/09/2022

Op 1 september keerden de meeste leerlingen naar de schoolbanken terug, maar voor 105 scholieren van de Middelbare Steinerschool Vlaanderen in Brussel (MsV-B) gebeurde dat in de openlucht. De brandveiligheidsdocumenten van hun nieuwe gebouw in Etterbeek waren nog niet goedgekeurd. Maandag zullen de lessen waarschijnlijk wel in het schoolgebouw plaatsvinden.

Het nieuwe schooljaar zou voor de MsV-B van start gaan op een nieuwe locatie, het voormalige ziekenhuisgebouw van het Medisch Centrum Park Leopold in de Froissartstraat in Etterbeek. Dat is donderdag toch anders uitgedraaid: omdat het nieuwe gebouw nog niet op brandveiligheid was gecontroleerd, verbood de burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf (MR) dat de lessen er zouden plaatsvinden.

Als noodoplossing kregen de 105 leerlingen van de middelbare school daarom op donderdag en vrijdag tot de middag les in de openlucht in het Leopoldpark, recht tegenover het schoolgebouw.

“Intussen zijn de formaliteiten bijna rond. Maandag zullen we hoogstwaarschijnlijk weer binnen kunnen lesgeven,” zegt directrice Tine Limet. Ze benadrukt dat de steinerschool goede contacten heeft met de gemeente. Als het gebouw maandag toch niet gebruikt mag worden, kunnen de lessen in het ABC-huis in Schaarbeek plaatsvinden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni