Tijdens de blokperiode is Muntpunt zo populair als studieplek dat studenten er graag voor in de rij gingen staan, een half uur voor openingstijd (archiefbeeld)

Studieplaatsen reserveren in Muntpunt kan voortaan online

TRO
23/05/2019

Studenten die de komende blokperiode graag in Muntpunt willen studeren, kunnen daarvoor online hun plaats reserveren. Op die manier hoopt Muntpunt lange wachtrijen te voorkomen.

De bibliotheek lanceert vanaf deze week de nieuwe webapplicatie Bookaplace, waar alle studenten gratis een plekje kunnen boeken. Het gaat om een testtraject, meldt Muntpunt zelf in een persbericht: voorlopig zijn enkel de studie- en werkplekken op de 3de verdieping van Muntpunt te reserveren. In het najaar moet een evaluatie leren of en hoe een uitbreiding kan.

“We zien dat bibliotheken steeds meer ook een verblijfs-, werk- en studieplek worden. Ook bij onze bezoekers is de vraag naar studie- en werkplekken bijzonder groot. Een onderzoek leerde ons dat 90 procent van hen graag vooraf een plek wil kunnen reserveren. Wij namen die vraag van ons publiek ter harte en lanceerden Bookaplace, net op tijd voor de eerste blokperiode van dit jaar”, aldus Roel Leemans, algemeen directeur van Muntpunt.

Plaats naar keuze

Wie een plek wil reserveren, geeft op bookaplace.be de gewenste datum en uur in. Dankzij filters kan je de plaats naar keuze kiezen. Bookaplace toont automatische alle nog vrije plekken. De bezoeker kiest en reserveert online. In Muntpunt zelf zorgen een check-in, check-out en pauzefunctie voor een up-to-date overzicht van vrije en bezette plaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Onderwijs , blokken , Muntpunt , studeren in Brussel , studeren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni